Hindistandan Bakıya uzanan uduş: 450 dollarlıq məktub

• Hindistandan Bakıya uzanan uduş: 450 dollarlıq məktub

Posted by christophermorrm on June 2, 2026 at 1:02 pm

Bir il əvvəl işlədiyim şirkətdə Hindistandan bir həmkarımız var idi. Adı Priya idi. Çox mehriban qız idi. O, Bakıda iki il işlədikdən sonra geri qayıtmışdı. Hərdən bizə email yazır, halımızı soruşurdu. Bir gün ondan bir məktub gəldi. Məktubun sonunda yazılmışdı: “Yeri gəlmişkən, mən indi bir onlayn platformada oynayıram. mostbet india mənə yaxşı qazanc gətirdi. Siz də cəhd edin, bəlkə şansınız açılar”.

O vaxt mən bu sözlərə çox da əhəmiyyət vermədim. Amma bir ay sonra işdə maaşım gecikdi. Borclarım var idi, kirayəni verməli idim. Çarəsiz qalmışdım. O gecə oturub düşündüm. Birdən Priyanın məktubu yadıma düşdü. “mostbet india” – yazdım axtarışa. Sayt açıldı. Qeydiyyatdan keçdim. Düşündüm, nə olacaqsa olsun.

Depozit qoymaq üçün cibimdə cəmi 20 dollar var idi. Onu da itirsəm, axır ki, çörək pulum getmiş olacaqdı. Amma başqa çarəm yox idi. O 20 dolları depozit etdim. Mostbet india mənə xoş gəldin bonusu olaraq daha 20 dollar əlavə etdi. Balansım 40 dollar oldu. Oynamağa başladım. Rulet seçdim. Rulet mənim üçün həmişə maraqlı olub. Qırmızıya 5 dollar qoydum. Qırmızı düşdü. 10 dollar qazandım. Yenə qırmızıya 10 dollar. Qırmızı. 20 dollar. Ürəyim döyünürdü. “Bir də?” – deyə düşündüm. Amma dayandım. Çünki bilirdim ki, hər şeyi itirə bilərəm.

Balansım 60 dollar olmuşdu. Dərhal 30 dolları kənara qoydum. Qalan 30 dolları yenə oynamağa başladım. Bu dəfə slot oyunu seçdim. “Hindistan mirvarisi” adlı bir oyun var idi. Priyanın yadıma düşdü. Gülümsədim. Fırlatma düyməsinə basdım. Birinci fırlatma – heç nə. İkinci – 5 dollar. Üçüncü – 12 dollar. Dördüncü fırlanmada ekranda bir bonus işığı yanıb söndü. 50 dollar qazandım. Balansım 30+50 = 80 dollar oldu.

Priyaya yazdım: “Mostbet india dediyin sayt işləyir. 80 dollar qazandım”. O yazdı: “Bu daha başlanğıcdır. Mən bir dəfə 400 dollar qazandım. Amma ehtiyatlı ol, dayanmağı bil”. Dayanmağı bildim. O 80 dolların 60-nı çıxartdım. 20-ni qoydum ki, yenə oynayım. Amma o gün yox. Sabaha saxladım.

Ertəsi gün həmin 20 dolları oynadım. Onu 45 dollar etdim. 45 dolları 70 dollar. Üç gün ərzində balansım 250 dollar oldu. Priya mənə yazdı: “Gördünmü? Mən səni tanıyıram. Sən də udacaqdın”. Güldüm. Həmin 250 dolların üstünə öz əlimdən daha 50 dollar əlavə edib 300 dollar etdim. Və birdən qərar verdim ki, böyük mərc edim. 100 dolları bir nömrəyə qoydum. Rulet fırlandı. Nömrə düşmədi. 100 dollar getdi. Nəfəsim kəsildi. Amma qalan 200 dolları kənara qoyub, bağladım. Sağ olsun Priya, mənə dayanmağı öyrətmişdi.

Həmin 200 dolları çıxartdım. Priyaya təşəkkür etmək üçün ona 50 dollar dəyərində hədiyyə göndərmək istədim. Amma o qəbul etmədi. Dedi: “Mən sənə dostluq etdim, biznes yox”. O vaxt başa düşdüm ki, həqiqi dostlar belə olur. Priya mənə sadəcə bir sayt tövsiyə etmədi. O mənə güvəndi. Mən də özümə güvəndim.

İndi mostbet india mənim üçün Hindistanla Bakı arasında bir körpüdür. Hər dəfə o sayta girəndə Priyanın o məktubunu xatırlayıram. “Yeri gəlmişkən, mən indi bir onlayn platformada oynayıram” – o sözlər mənim həyatımı dəyişdirməsə də, bir aylıq çətin dövrümü yüngülləşdirdi. Kirayəni verdim. Çörək aldım. Borcları qaytardım.

Priya hələ də Hindistandadır. Hərdən videozəng edirik. Danışırıq. O deyir ki, Bakını çox darıxır. Mən deyirəm, gəl. O da deyir, gələcək. Bəlkə bir gün gələr. O gələndə birlikdə oturub çay içəcəyik. Və mən ona deyəcəyəm: “Priya, o məktub olmasaydı, mən o gecə nə edəcəyimi bilmirdim”. O güləcək: “Mən sənə inanırdım”. Və mən də özümə inandım.

Həyat bəzən ən gözlənilməz anlarda ən gözlənilməz insanlar vasitəsilə ən gözlənilməz qapıları açır. Mənim üçün o qapını Priya açdı. Bir email. Bir link. Bir dostluq. Və 200 dollar. Yox, varlı olmadım. Amma çətin anımda nəfəs aldım. Və bu gün də hər dəfə mostbet india sözlərini eşidəndə, ya yazanda – ürəyimdə bir istilik hiss edirəm. O istilik, uzaq Hindistandan Bakıya uzanan bir dost əli kimidir. Və mən o əli tutdum. Və tutmağa davam edirəm. Çünki bilirəm ki, həqiqi uduş təkcə pul deyil. Həqiqi uduş – doğru insanla doğru vaxtda doğru yerdə olmaqdır. Mən o yerdə idim. Təşəkkürlər, Priya. Təşəkkürlər, mostbet india.

christophermorrm replied 3 months, 2 weeks ago 1 Member · 0 Replies
  • 0 Replies

Sorry, there were no replies found.

Log in to reply.